top of page
Vyhledat

Sdílení polohy přes Garmin InReach a zobrazení na Garmin Share

Kromě záznamu trasy v chart plotteru a na sportovních hodinkách Garmin využívám při delších plavbách i online sdílení polohy přes satelit. Aktuální polohu lodě odesílám ze satelitního komunikátoru Garmin InReach Mini a track je možné zobrazovat na adrese https://share.garmin.com/share/blueyachting . Za plavby je poloha aktualizována každých 10 minut, po synchronizaci přes mobilní apku je pak dostupná v minutových intervalech. Současně s polohou jsou zveřejňovány i další informace jako třeba čas nebo aktuální rychlost. Sdílená trasa je veřejně dostupná a na výše uvedené adrese jsou uloženy všechny mé uskutečněné plavby.


Stránky nejsou úplně intuitivní - buď se zobrazuje právě probíhající plavba, poslední uskutečněná plavba, nebo všechny sdílené plavby. A protože mám plaveb zaznamenáno už docela dost a navíc se často pohybuji ve stejné oblasti, může být jejich zobrazení nepřehledné.


Proto pro každou plavbu co nejrychleji zakládám „Kolekci“, která obsahuje denní záznamy z daného týdne. Těchto „Kolekcí“ je pak možné využít pro filtrování zobrazených záznamů a k přepínání mezi jednotlivými úseky plavby.

Přibližováním a oddalováním mapy je možné zobrazovat trasu ve větším nebo menším detailu (mění se hustota bodů trasy).


Tady je jednoduchý návod, jak se dobrat konkrétního úseku:


Krok 1 – vypnutí mapových filtrů:

Kliknutím na „Mapové filtry (Zapnuto)“ je možné rozbalit blok a stiskem tlačítka “Vymazat filtry“ je možné odebrat všechny filtry.


Výsledek výmazu filtrů může vypadat takto:



Krok 2 – potlačení zobrazení všech „Kolekcí“:

V levém navigačním okně je u jednotlivých objektů ikona oka / přeškrtnutého oka. Kliknutím je možné daný objekt na mapě zobrazit nebo potlačit jeho zobrazení.


Potlačení zobrazení všech záznamů tras je možné zakázáním zobrazení všech kolekcí kliknutím na „očko“ vedle nápisu „Kolekce“:



Krok 3 – zobrazení jen jedné kolekce:

Stačí kliknout na „oko“ u příslušné kolekce a jako mávnutím proutku se záznamy tras objeví na mapě.

Krok 4 – souhrnný záznam trasy:

Souhrnný záznam trasy obsahuje seznam jednotlivých denních záznamů s uplutou vzdáleností.

Zobrazení detailu kolekce:


Záznamy tras:

Souhrnná data trasy - vybraný záznam je na mapě zvýrazněný:

A nakonec detail jednoho trasového bodu.

Kliknutím na bod záznamu trasy se zobrazí základní informace zaznamenané zařízením InReach. Klikáním na „VÍCE“/“MÉNĚ“ se přepínají základní nebo rozšířené informace:


69 zobrazení0 komentářů
bottom of page